Daniel Wellington Klockor - Outletklockor.se

Filter

Pris

497 - 1995 kr

Diameter

13 - 40
Daniel Wellington

Daniel Wellington Klockor

Daniel Wellingtons historia

Likt så många succéartade företags historia berättar, särskilt företag som lyckas med bedriften att slå internationellt, så handlar det ofta om en smula tur och en stor portion entreprenörskap kombinerat med en bra idé för att lyckas slå sig in och etablera ett varumärke. Särskilt inom ett marknadssegment där det redan finns många ledande aktörer. Daniel Wellington, eller DW som tillverkaren av armbandsur kort kallar sig, har lyckats med precis detta. Det Svenska varumärket har på kort tid nått framgång och popularitet, inte minst har det hyllats i modetidningar och bland modeexperter på internet som uppmärksammat de trendiga klockorna med vad de kallar en typiskt Skandinaviska stil. Ett lämpligt uttryck för DW och varför de lyckats med just sin klocka är att idén låg helt rätt i tiden.Läs mer....

Idén till klockan kom till på andra sidan jorden. Företagets grundare Filip Tysander var på resa i Australien där han av en händelse träffade engelsmannen Daniel Wellington som även han var på äventyr i Oceanien. De två blev snabbt vänner och slog följe vid besöket down under. Filip hade under sina ekonomistudier på Uppsala universitet startat ett eget internetföretag vid sidan av pluggandet där han sålde tunna slipsar som var populära under den perioden. När han även började importera plastklockor från Asien väcktes intresset för klockor rejält och det blev vägen in i branschen, vilket så småningom resulterade i ett eget märke.

Filips resesällskap, Daniel Wellington, var den som inspirerade till designen av företagets klocka. Engelsmannen var gentlemannamässig, stilmedveten men samtidigt ändå opretentiös och avslappnad, och imponerade med detta på svensken som särskilt uppmärksammade Rolex-klockan med det mörkt militärfärgade Nato-bandet den nya vännen bar runt sin handled. Ett mjukt band som användes av amerikanska marinsoldater på 1940- och 50-talet. Filip fick idén att armbandet kunde göras i flera färggladare modeller som enkelt kunde bytas ut och på så sätt ganska enkelt ändra utseende på klockan som då kunde matchas beroende på vilka kläder man valde att ha på sig, eller beroende på säsong.

När Filip kom hem började han utveckla idén om en stilren, minimalistisk men ändå trendig klocka som ganska väl stämde in på den färgglada men ändå enkla personlighet Daniel Wellington hade visat. Han la fokus på urtavlans symmetri för att kunna tillverka en tunnare boett som kunde vila nära handleden, en som skulle passa både estetiskt, samtidigt som den skulle vara funktionellt med det tunna armbandet. Detta stämde även med vad Filip själv föredrog i accessoarer, där han hellre bar ett tunnare armbandsur som inte var för mycket, ett som inte tog över med sitt allt för framhävda utseende.

När företagsnamnet skulle väljas blev det därför ganska naturligt att Daniel Wellington blev namnet, dels som en hyllning till mannen som inspirerat designen, och dels för att företagsnamnet fungerar bra internationellt. Klockorna finns idag i över 160 butiker i ett tiotal länder på fyra kontinenter och har på kort tid sålt för miljoner. En omsättning som beräknas ta fart ytterligare och öka kraftigt under de kommande åren.

Under den korta tid företaget funnits har det redan hunnit vinna priser för sitt entreprenörskap som tagit klockan från en idé tack vare ett slumpmässigt möte på andra sidan jorden mellan två personer, till en accessoar vilken ständigt växer i popularitet runt om i världen. Att klockan är designad i Sverige har säkert spelat en viktig roll till den genomslagskraft varumärket haft. Även om vi som land inte är världsledande och särskilt kända för tillverkningen av armbandsur, så har svensk design i sig och med all rätt alltid varit ett starkt varumärke. I vissa länder har man blandat ihop Schweiz som är en nation känd för sina många tillverkare av klockor, man har förväxlat landet med Sverige på grund av likheten i namnen och refererat till Sverige som ”landet där man tillverkar bra klockor”. Nu är det möjligt att DW skapar ännu större förvirring hos vissa om vilket land som är vilket.Göm text...

Daniel Wellington

Det finns 50 produkter.

produkter per sida

Daniel Wellington Dapper St...

1 699 kr

Köp
Daniel Wellington Dapper St... Köp
1 699 kr

Daniel Wellington Classy Glasgow...

995 kr

Köp
Daniel Wellington Classy Glasgow... Köp
995 kr

Daniel Wellington Classy Mawes...

1 295 kr

Köp
Daniel Wellington Classy Mawes... Köp
1 295 kr

Daniel Wellington Classy Glasgow...

1 299 kr

Köp
Daniel Wellington Classy Glasgow... Köp
1 299 kr

Daniel Wellington Classy...

1 295 kr

Köp
Daniel Wellington Classy... Köp
1 295 kr

Daniel Wellington Classy Bristol...

1 095 kr

Köp
Daniel Wellington Classy Bristol... Köp
1 095 kr

Daniel Wellington Classy York...

1 299 kr

Köp
Daniel Wellington Classy York... Köp
1 299 kr

Daniel Wellington Classy Glasgow...

995 kr

Köp
Daniel Wellington Classy Glasgow... Köp
995 kr

Daniel Wellington Dapper...

1 699 kr

Köp
Daniel Wellington Dapper... Köp
1 699 kr

Daniel Wellington Dapper York...

1 995 kr

Köp
Daniel Wellington Dapper York... Köp
1 995 kr

Daniel Wellington Classy...

498 kr

Köp
Daniel Wellington Classy... Köp
498 kr